پژوهشگر گرامی؛
نوع مقالات قابل قبول نشریۀ علمی باغ نظر و ساختار آنها در ادامه تشریح شده است. خواهشمند است قبل از ارسال مطلب خود، نوع مقاله را مطابق جدول تعیین؛ و براساس ساختار مربوطه آن را تدوین نمایید. مقالات خارج از گروهبندی معرفی شده یا فاقد ساختار تعیین شده، پذیرفته نمیشوند.
با تشکر
1- مقالات پژوهشی (Research/Original papers)
ویژگیها: این نوع مقالات باید طرح مسئلهای نو باشند و یا نگاهی نو به یک مسئله داشته باشند. مهمترین ویژگی این مقالات، اصالت و بداعت است.
ساختار و محتوا:
*در صورتی که تعداد کلمات از مقدار ذکر شده بیشتر شود، منجر به پرداخت هزینه بیشتر خواهد شد.
ساختار مقالات پژوهشی باید به شرح زیر باشد :
چکیده (Abstract) : چکیده شامل (حداکثر 300 کلمه) :
کلمات کلیدی (keywords) : 3 تا 6 کلمه
مقدمه (Introduction) : این بخش زمینهچینی برای توجیه اهمیت و ضرورت مسئله است. بسط بیان مسئله و اهداف نیز در این بخش صورت میگیرد. مقدمه نشاندهندۀ آن است که در ادامه، چه در انتظار خواننده است.
پیشینۀ پژوهش (Literature review (Research background/ : در این بخش باید یک طرح کلی از مهمترین مطالعاتی که تاکنون ارائه شدهاند بیان شود و در نهایت بر بداعت مقاله تأکید شود. این بخش باید بازتابی از هدف مقاله بوده و ارتباط آثار بررسی شده با خود مقاله روشن باشد. در واقع پیشینه، میزان اشراف نویسنده به موضوع مورد پژوهش را نشان میدهد و بهتر است با نگاه انتقادی نوشته شود.
سؤال (سؤالات) یا فرضیه (فرضیات):
هر سؤال باید:
هر فرضیه:
روش تحقیق (Research method): نشان میدهد که پژوهش چگونه انجام؛ و از چه روشهایی برای رسیدن به نتیجه استفاده شده است.
بدنۀ پژوهش/ مقاله: این بخش شامل مبانی نظری، نتایج و بحث است که از یک نظم و سیر منطقی پیروی میکنند.
نتیجهگیری (Conclusion): در این بخش نتیجۀ کلی پژوهش، پاسخ به سؤالات پژوهش و رد یا تأیید فرضیه بیان شده و زمینه را برای پژوهشهای آتی مشخص میکند. در نتیجهگیری ارجاع به منبع مجاز نبوده و باید کاملاً تحلیلهای نویسنده/ نویسندگان باشد.
فهرست منابع (Reference list): مشخصات کتابشناختی کلیۀ منابع مورد استفاده در مقاله (فارسی و انگلیسی) بهطور کامل و طبق فرمت مجله در این قسمت تنظیم شوند. از ذکر منابعی که در متن به آنها ارجاع نشده، پرهیز شود.
2- مقالات مروری (articlesReview )
ویژگیها: این نوع مقالات باید مرور، قیاس و تحلیل ادبیات موضوعی خاص با تأکید بر یک مسئله باشند، که به شناخت روابط، تناقضات و ناسازگاریها (در آن موضوع) کمک کرده و وضعیت فعلی و پیشرفت پژوهش در روشنشدن آن مسئله را نشان میدهد. این نوع مقالات تأکید بر یک مسئلۀ در ادبیات موضوع و یافتههای پیشین هستند و نیازمند تسلط کافی پژوهشگر به پیشینۀ موضوع پژوهش است. هدف از نوشتن مقالۀ مروری تنها اطلاعرسانی و گردآوری مطالب نیست، بلکه ارزشیابی و تفسیر نیز هست و باید نظر نویسنده را دربارۀ موضوع دربرگرفته باشد. بدیهی است مقالاتی که صرفاً جنبۀ گردآوری و تکرار نقل قول دیگران داشته باشند، مروری تلقی نمیشوند.
ساختار و محتوا:
دستهبندی مقالات مروری به شرح زیر است:
بخشهای مختلف یک مقالۀ مروری:
چکیده (Abstract): چکیده شامل (حداکثر 300 کلمه):
کلمات کلیدی (Keywords): 3 تا 6 کلمه
مقدمه (Introduction): این بخش زمینهچینی برای توجیه اهمیت و ضرورت مسئله است.مقدمۀ مقاله مروری باید به ترتیب بخشهای زیر را داشته باشد:
سؤال (سؤالات) و فرضیه (فرضیات): سؤال یا فرضیه یک مقالۀ مروری باید حاصل مطالعۀ دقیق مقالات پیشین بوده و شکاف موجود در آنها را بررسی کند.
روش تحقیق (Research method): در روش تحقیق نوع مقالۀ مروری، توضیح نحوۀ انتخاب مقالات، نحوۀ جستجوی آنها، تعداد مقالات استفاده شده و نحوۀ آنالیز آنها براساس نوع مقالۀ مروری باید بهطور کامل شرح داده شود.
بدنۀ پژوهش/ مقاله: این بخش شامل مبانی نظری، بحث و تحلیل و دستاوردها و یافتههاست که از یک نظم و سیر منطقی پیروی میکنند.
نتیجهگیری(Conclusion): نتیجۀ کلی پژوهش و پاسخ به سؤالات پژوهش است و زمینه را برای پژوهشهای آتی مشخص میکند. نتیجه در این نوع مقالات نباید کمی باشند و باید یک نتیجۀ کیفی از نتایج کمی به دست بیاید. در نتیجهگیری ارجاع به منبع مجاز نبوده و باید کاملاً تحلیلهای نویسنده/ نویسندگان باشد.
فهرست منابع (Reference list): مشخصات کتابشناختی کلیۀ منابع مورد استفاده در مقاله (فارسی و انگلیسی) بهطور کامل و طبق فرمت مجله در این بخش تنظیم شوند. از ذکر منابعی که در متن به آنها ارجاع نشده، پرهیز شود.
3- مطالعۀ موردی (Case study)
ویژگیها: این نوع مقالات مطالعۀ مبتنی بر جامعۀ آماری در جهت پاسخ به مسئلۀ نشان داده شده در مورد/موارد مطالعهشده هستند. این مطالعات توصیفی نیستند و حتماً باید در آنها به تفسیر و تحلیل پرداخته شده و یک نظریه یا فرضیه، ماحصل این مطالعه باشد. این نوع مقالات نباید مثالی برای یک نظریه یا فرضیۀ از پیش ثابت شده باشند و تحلیل در آنها باید جنبۀ نظری داشته باشد.
ساختار و محتوا:
بخشهای مختلف یک مطالعۀ موردی:
چکیده (Abstract): شامل بیان مسئله، اهداف، سؤال و فرضیه، روش تحقیق و نتیجهگیری.
کلمات کلیدی (Keywords): 3 تا 6 کلمه
مقدمه (Introduction): این بخش زمینهچینی برای توجیه اهمیت و ضرورت مسئله است. بسط بیان مسئله و اهداف نیز در این بخش صورت میگیرد. مقدمه نشاندهندۀ آن است که در ادامه، چه در انتظار خواننده است.
بدنۀ پژوهش/ مقاله: این بخش شامل مبانی نظری، نتایج و بحث است که از یک نظم و سیر منطقی پیروی میکنند.
نتیجهگیری (Conclusion): اشاره به نکات به دست آمده از گزارش و پاسخ به هدف مقاله و ارائۀ پیشنهادات برای پژوهشهای تکمیلی در آینده.
فهرست منابع (Reference list): مشخصات کتابشناختی کلیۀ منابع مورد استفاده در مقاله (فارسی و انگلیسی) بهطور کامل و طبق فرمت مجله در این بخش تنظیم شوند. از ذکر منابعی که در متن به آنها ارجاعی داده نشده، پرهیز شود.